La nostra història

la Impremta Online de Catalunya, Gràfiques Forte a Lliçà d’Amunt

Joan Masanas Compañó

Va ser l’any 1948 quan el meu avi, Joan Masanas Compañó va obrir la Papereria Masanas al Carrer Hospital 108 de Barcelona.

Era una petita botiga al barri del Raval on els veïns podien trobar allò que necessitaven. L’any 1952, ja casat amb la meva àvia Mª Àngels Forte Suñol, van decidir ampliar el negoci, creant la Papereria-Impremta Masanas. Ella es va fer càrrec de la papereria mentre que en Joan, amb una màquina de tipografia i una guillotina manual creava els primers impresos del negoci.

A l’inici dels anys 80 la papereria es va traslladar al local del costat, deixant espai a l’entrada de l’òfset, un sistema d’impressió més modern, ràpid i amb la possibilitat de fer quadricromies i tirades més llargues. Va ser llavors quan la meva mare, la Montse, va començar com a maquinista d’òfset.

L’any 1992, amb la remodelació del barri i el projecte de la Rambla del Raval, van ser expropiats. L’empresa familiar es va traslladar al barri de Ciutat Vella.

La Montse va decidir el camí de l’emprenedoria a Lliçà d’Amunt, inaugurant Gràfiques Forte l’any 2007. La meva àvia era una persona molt forta, emprenedora, lluitadora i treballadora, motiu pel qual l’impremta havia de portar el seu cognom: Forte. Era la manera de donar-li el reconeixement que es mereixia. Des d’aquell moment, la seva signatura és el logotip de l’empresa i la imatge que ens representa.

Haver viscut sempre entre tintes i papers va fer que jo, en Bernat, decidís emprendre el mateix camí. Per això vaig estudiar preimpressió i impressió en Arts Gràfiques als Salesians de Sarrià, podent seguir el negoci familiar un cop finalitzats els estudis.

Les necessitats van canviant i les tècniques d’impressió també, per això a Gràfiques Forte estem en constant evolució. Iniciem la nova branca impremtaonline.cat, per poder oferir un comerç online ràpid, eficient i amb la màxima qualitat per tal d’atendre les necessitats de les nostres clientes i clients.

Ens avalen 69 anys d’experiència familiar en el món de la impressió. Esperem que el futur sigui tan innovador i prometedor com ho ha estat el nostre passat.

impremta anys 80 barcelona

La impremta i la papereria als anys 80

La Montserrat Masanas Forte imprimint amb el sistema d’impressió òfset l’any 1994

La impulsora de la impremta familiar

maria angels forte barcelona

La Mª Àngels Forte Suñol, a la impremta  redactant documents amb màquina d’escriure

Formulari de contacte

Marca la casilla

11 + 5 =