Per què treballar amb la teva impremta de proximitat?

Quan necessites imprimir publicitat, ja sigui una fotografia, una pancarta, retolar un espai publicitari del teu negoci o qualsevol mena d’element gràfic sovint ens venen un munt de preguntes al cap:

Com ho duc a terme? Qui m’ho pot fer? Què necessito? Com faig el disseny? M’ho faran bé? El color serà l’adient? Quant em costarà? Quant trigaran a fer-ho?

A continuació intentarem donar-te la resposta a aquestes preguntes, acompanya’ns!

COM HO DUC A TERME? QUI M’HO POT FER?

Quan vols imprimir algun producte, el primer que necessites és assessorament sobre quin és el millor suport i quin serà preu. És important tenir una impremta de proximitat que pugui oferir-te aquest servei, podent parlar directament per comentar què tens present, mirar quines opcions hi ha i com es pot desenvolupar perquè adquireixis el resultat que esperes.

A més, d’aquesta manera ajudaràs al comerç i a la indústria locals.

QUÈ NECESSITO?

Cal que l’imprès compleixi amb la funcionalitat per la qual l’has pensat i és imprescindible saber quin és l’objectiu publicitari i quin serà el mitjà: fulletó a bústia o a peu de carrer, espai publicitari públic, estand de fira, lona, cartell de negoci… Això determinarà el format, la mida, els colors i el tipus de suport a imprimir.

El públic a qui va dirigit és un factor molt important a tenir en compte. No podem oblidar-nos que som persones i tenim sensacions, i aquestes marquen la primera impressió que tenim a l’hora de percebre una idea o el missatge que volem mostrar.

Per exemple, imprimirem un fulletó estàndard de publicitat amb un paper estucat per a publicitat de bústies perquè ha de ser fàcil de manipular, ha de pesar poc, s’ha de poder doblegar sense problema, ha de ser econòmic per arribar al nombre més gran de cases possibles, ha de ser visual perquè la gent pugui donar una ullada ràpida per saber què ofereixes…

En canvi, si volem fer una presentació de l’empresa personalment a un/a client/a, on el que volem prioritzar és una presentació més elegant i personalitzada imprimirem un targetó amb un tipus de paper amb textura i un cert gruix.

COM FAIG EL DISSENY?

Normalment la teva impremta et pot oferir el disseny, però això té un cost afegit. Si tens habilitats i t’agrada jugar amb les aplicacions, pots provar de fer-lo tu mateix/a amb algun dels programes existents, com ara el CANVA, una aplicació que s’ha fet mundialment famosa per a la seva facilitat d’ús i els seus grans i bons resultats.

És recomanable, però, que abans t’assessoris amb el teu impressor/a per tal de combinar bé les mides i petits detalls tècnics per tal que sigui tot un èxit!

M’HO FARAN BÉ? EL COLOR SERÀ L’ADIENT?

Aquesta és, segurament, la pregunta que més preocupa, ja que volem que la nostra idea quedi perfecte en la realitat.

Una opció per sortir de dubtes és demanar de poder veure, tocar i valorar una mostra del suport, encara que sigui sense imprimir. Això et permetrà conèixer la teva percepció, que serà semblant a la que tindrà la persona a qui li facis arribar l’imprès.  

També has de tenir en compte que quan treballem un disseny per pantalla es treballa amb el model de color RGB (vermell, verd i blau) i la impressió  a nivells generals és amb el model de color CMYK (cian, magenta, groc i negre). Al fer el viratge del perfil de color, pot fer que la intensitat o el to que tu veus per pantalla no coincideixi exactament amb el que sortirà imprès. La combinació CMYK, el perfil de color, la maquinària, la qualitat d’impressió, i els coneixements i altres aspectes tècnics de la impremta amb la qual treballes determinaran el resultat final.

 És recomanable que, si has de fer un imprès amb un cost elevat, valoris demanar una mostra, encara que sigui a petita escala, per assegurar el resultat final.

QUANT EM COSTARÀ?

Quan hagis decidit què necessites i amb quin suport ho vols, és molt important que sol·licitis un pressupost. És recomanable treballar amb empreses que facilitin pressupostos sense compromís, perquè puguis tenir la llibertat d’escollir segons les teves necessitats. També és important treballar amb pressupostos tancats, sense sorpreses. En tot moment has de saber què estàs comprant, quin és el seu valor i que obtens el millor servei amb la millor qualitat possible.

QUANT TRIGARAN A FER-HO?

Un cop tinguis clar tots els conceptes que hem comentat anteriorment i tot estigui en marxa pacta un temps de lliurament amb la teva impremta. Tan important és oferir un producte de qualitat amb un bon servei i assessorament com un lliurament a temps per les teves necessitats.

Esperem que hagis trobat algunes respostes i que et resultin útils a l’hora de decidir-te per la impressió d’un producte, així com per tenir una bona relació amb el teu impressor/a per aconseguir els resultats que desitges!

Salut i molta tinta!